تولید سیلاژ ذرت با کیفیت

ذرت علوفه‌ای یکی از نهاده‌‌های استراتژیک در صنعت دامپروری است. فاکتورهای متعددی شامل عوامل قابل کنترل مدیریتی و عوامل محیطی غیر قابل کنترل برکیفیت علوفه تاثیر می گذارند. زمان برداشت بر عملکرد کمی و کیفی سیلاژ ذرت مؤثر است. از اینرو علوفه‌ای که درمراحل مناسب رشد رویشی برداشت می گردد، بالاترین ارزش غذایی را برای دام دارد. با افزایش سن گیاه، در زمان برداشت تغییر زیادی در خوشخوراکی و قابلیت هضم آن ایجاد می شود. با استفاده از ارقام مناسب برای هر منطقه و تعیین زمان مناسب برداشت، می توان هم از لحاظ کمی و هم از نظر خصوصیات کیفی، خوشخوراکی و ارزش غذایی علوفه، حداکثر تولید و عملکرد را به‌دست آورد. برداشت دیر هنگام ذرت موجب افزایش عملکرد کمی شده، در حالیکه با نزدیک شدن به پایان دوره رشد گیاه، کیفیت علـوفه آن کاهش می‌یابد. متاسفانه با توجه به شرایط حاکم بر بازار علوفه ذرت و اهمیت بالای تناژ تولیدی در سودآوری صنعت تولید سیلاژ عموم کشاورزان تمایل به افزایش کمی تولید داشته و کمتر به کیفیت تولید علوفه توجه می نمایند. شایان ذکر است این روند سالهاست که کشورهای پیشرفته منسوخ شده و در خرید علوفه نه تنها تناژ بلکه آنالیز کیفیت علوفه تولیدی از نظر انرژی، فیبر و دیگر خصوصیات نیز در قیمت نهایی کاملا موثر است. با توجه به تاثیر مستقیم کیفیت علوفه در میزان شیر و گوشت تولیدی در دامپروری‌ها، لازم است به تدریج کیفیت علوفه تولیدی نیز توسط کشاورزان و دامداران محترم مورد توجه بیشتر قرار گیرد. شرکت توسعه کشت ذرت از دیرباز با دو راهکار، اقداماتی را در این زمینه آغاز کرده است. راهکار اول تولید طیفی از بذور هیبرید ذرت علوفه‌ای با کیفیت بالا و خصوصیات برتر همچون سازگاری با مناطق اقلیمی و تیپ خاکهای مختلف در کشور، پتانسیل بالای تولید، داشتن ساقه قوی و بلند مقاوم به ورس، کیفیت عالی از نظر انرژی و پروتئین و کاروتن و قابلیت هضم مناسب برای دام است. راهکار دوم ارائه علوفه تولیدی با کیفیت به بازار مصرف از طریق استفاده از ماشین آلات مدرن بسته بندی علوفه است. علوفه تولیدی شرکت در بسته‌بندی های 500 کیلوگرمی، 30 کیلوگرمی و سیلوهای تونلی نگهداری و به بازار مصرف عرضه می شود. یکی از امتیازات مهم سیلاژ تولیدی شرکت، بسته‌بندی سریع علوفه برداشت شده و جلوگیری از تخمیر هوازی و هدر رفتن مواد غذایی موجود در سیلاژ تازه است. علوفه با کیفیت تولیدی در شرکت توسعه کشت ذرت موجب ترغیب دامدارن نسبت به کیفیت علوفه خریداری شده بوده و به تدریج موجب تغییر ذائقه بازار از کمیت محض به سمت کیفیت و کمیت توأمان شده است. بنابراین لازم است مناسبترین زمان برداشت ذرت علوفه‌ای را تعیین نمود تا در نتیجه آن بالاترین عملکرد با بهترین کیفیت حاصل گردد. در ادامه روشهای مدیریت صحیح در تولید علوفه ذرت تشریح می گردد. به امید روزی که تمامی سیلاژ ذرت تولیدی در کشور نه فقط بر اساس تناژ که متناسب با آنالیز کیفی داد و ستد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

فهرست